Urheilu ja kuntoiluOutdoor Sports

Pikaluistelija Olga Fatkulina: elämäkerta, urheilurauha, saavutukset

Olga Fatkulina, jonka elämäkerta ja urheilutulokset esitetään tässä artikkelissa, pidetään oikeutetusti Venäjän kansallisen pikaluistelun joukkueen johtajana. Hän on maailmanmestari, olympiakisojen voittaja ja maan moninkertainen ennätys.

Urheilun elämäkerta

Olga Fatkulina, jonka kuva on nähtävissä alla, syntyi 1990 alkupuolella Venäjän metallurgisessa pääkaupungissa - Chelyabinsk. Kolmantena palkkaluokalle asti tytöllä ei ollut yhtään mitään urheilujuhasta, kunnes Svetlana Zhuravleva tuli töihin kouluun. Hänen johdollaan syntyi venäläisen pikaluistelun uusi tähti.

Aluksi Olga ei ottanut vakavasti näitä koulutuksia. Mutta ajan mittaan, kun ensimmäiset menestykset ja palkinnot olivat, tajusin, että pikaluistelu hänelle tuli elämän eturintamassa.

Nykyään urheilijalla on paljon venäläisiä ja kansainvälisiä nimiä. Myös Olga Fatkulina on Venäjän kansallisten rekisterien kirjoittaja 500 ja 1000 metrin etäisyydellä sekä sprintissä kaikkialla.

Ensimmäiset ammattitulokset

Vuonna 2008 Olga Fatkulina osallistui ensimmäistä kertaa juniorimestaruuskilpailuissa, jossa hän toimi heti neljän välimatkan päässä - 500, 1000, 1500 ja 3000 metriä. Kilometrin kilpailu oli menestynein nuorelle venäläiselle naiselle - hän voitti pronssia.

Tämä tulos mahdollisti Fatkulinan kilpailun Venäjän mestaruuskisoissa vuonna 2009. Ja Olga toimi sensuellisesti, kun hän onnistui taistelemaan kypsempien ja merkittävimpien kilpailijoiden taistelussa korkean neljänneksen sijasta. Samana vuonna hän toi kolme mitalia junior-maailmanmestaruudesta: kaksi pronssimittaa 1000 ja 1500 metriä ja kultamitalu 500 metrille.

Vuodesta 2010 Olga Fatkulina - yksi Venäjän joukkueen johtajista. Samaan aikaan urheilijan debyytti tapahtui olympialaisissa. Valitettavasti Vancouverissa Olga, 500 ja 1000 metrin etäisyydellä, ei voinut nousta yli 20 paikkaa.

Vuonna 2011 Fatkulina voittaa Venäjän mestaruuden kultaa molemmilla matkoilla ja voittaa sprintikilpailut. Se näyttää kaikki parhaat tulokset, ja osa niistä on tullut uusiksi kansallisiksi tiedoiksi.

2013 toi Venäjän urheilijoille uusia saavutuksia ja nimikkeitä. Kaikkien Olympialaisten olympiakisojen maailmanmestaruuskilpailuissa odottamattomasti Olga Fatkulina voitti ensimmäisen joukossaan vuodesta 1996 lähtien kilparadassa kultamitalin. Hän pystyy saavuttamaan maailman kuuluisimmat luistelijat, mukaan lukien Alankomaiden Wust ja Kanadasta Nesbit.

Tämän voiton lisäksi Olgan palkintojen kokoelmasta lisättiin pronssi 500 metrin etäisyydelle.

2014 olympialaiset

Kotimaan olympialaisiin valmistautuminen Olga Fatkulina Venäjän maajoukkueessa alkoi keväällä. Ennen kuin urheilija oli vaikea tehtävä - koti-areenalla oli suoritettava korkeimmalla tasolla. Lisäksi "Adler-Arena" oli hänelle valjaat - se oli täällä vuotta ennen Olgasta tuli maailmanmestari.

Kilpailun seurauksena Fatkulina tuli yhdeksänneksi 1500 metrin kilpailussa ja pysähtyi askeleen päässä jalustasta yhden kilometrin etäisyydellä, viimeistely neljänneksi. Mutta ilman mitalia, Olga ei pysynyt - 500 metrin päässä hän onnistui voittamaan hopeamitalin, menettää finaalissa eteläkorealaisen urheilijan vain 0,36 sekuntia.

Olympic taantuman jälkeen

Sen jälkeen, kun Sochi-olympiakisat olivat menestyksekkäitä, kahtena peräkkäisenä kautena valitettavasti ei tuonut Olga Fatkulinaa uusia otsikoita ja suuria voittoja. Vuonna 2015 hän oli tyytyväinen viidennekseen maailmanmestaruuskisassa ja kahdestoista - maailmancupissa. Seuraavana kautena Olga otti vain kuudennen sijan sprintissä World Cupissa.

Fatkulinan fanit uskovat, että tämä on pelimaailman suunniteltu olympiakisojen romahdus ja venäläisen pikaluistelun johtaja alkaa lähemmäksi vuoden 2018 olympialaisia, ja se näyttää tulokset, joiden avulla venäläinen urheilija voi voittaa mitalit uudelleen eri kilpailuissa.